-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12821 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

چرا نظام آموزشي و پرورشي ما از ريشه خراب است دليل آن اينست كه يك فرد ليسانس يا فوق ليسانس در ايران اول بيسوادي است و نميتواند مسائل شرعي خود را به خوبي بشناسد و به اعتقادات خود پاي بند باشد؟

در اين كه نظام آموزشي ما در سطوح گوناگون (ابتدايي- راهنمايي- دبيرستان- دانشگاه و ...) دچار نقصان و ضعف است ترديدي وجود ندارد و از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي توسط مسئولان و دست اندركاران براي ايجاد تحول در نظام آموزشي تلاشهاي گسترده و فراواني صورت گرفته است ولي به دلايل مختلف و گوناگون آثار ملموس و روشني هويدا نيست. البته در راستاي تحول آموزشي كارهاي بزرگي صورت گرفته است كه از آن جمله ميتوان رفع و نابودي زمينههاي فساد و تباهي در مراكز آموزشي را ذكر كرد .راهاندازي واحد تربيت و كلاسهاي فوق برنامه آموزش قرآن و ... در مراكز آموزشي، تغيير و تحولات گوناگون رشتههاي تحصيلي، تأسيس نهاد نمايندگي ولي فقيه و دفاتر فرهنگ اسلامي و افزايش تعدادي از دروس تحت عنوان دروس معارف اسلامي، تاريخ اسلام، اخلاق اسلامي و ... به مجموعه واحدهاي عمومي درسي تمامي رشتههاي تحصيلي دانشگاهها و مراكز آموزش عالي و ... از اين جمله است. اما متأسفانه اين اقلامها تأثير عميق و مؤثري نداشته است. فشار شديد و تهاجم وسيع فرهنگي استعمار و ندانمكاري ها و ... در ناكار آمدي اين دروس و تغييرات قطعاً مؤثر بوده است.

آنچه موجب نگراني شماست عدم آگاهي و ناداني و جهل تحصيلي كردههاست نسبت به مسايل شرعي و ديني و حال آن كه در مدارس دروسي مثل بينش ديني، قرآن، عربي و ... با اين هدف پيشبيني شده كه دانش آموزان را با مسايل اعتقادي و احكام فقهي و دستورات شرع مقدس و نيز فراگيري و آموزش قرآن آشنا سازددر دانشگاهها نيز دروس معارف اسلامي ،اخلاقي اسلامي، متون اسلامي ،تاريخ اسلام، انقلاب اسلامي و ريشههاي آن، آموزش قرآن پيشبيني و به مجموعه دروس تمام رشتههاي تحصيلي دانشگاهها افزوده شده است ولي با كمال تأسف كارآيي نداشته است و گاهي نيز تأثيرمنفي نيز بجاي گذاشته است.

البته نميتوان پيشبيني كرد كه اگر اين دروس وجود نداشت الآن وضعيت ديني و مذهبي دانشگاهها چگونه بود و شايد هم توقع ما زياد است ولي با اين دغدغه بايستي ميزان كارآمدي اين دروس افزايش يابد به گونهاي كه بتواند بخشي قابل توجهي از دانشآموزان و دانشجويان را به سوي مذهب و مسايل ديني سوق دهد.

آنچه آنچه جنابعالي ذكر كردهايد نشانه بيسوادي نيست بلكه نشانه كم توجهي به مسايل ديني و ضعف فرهنگي است. بسياري از همين تحصيل كردههايي كه شما ذكر كردهايد در رشته تحصيلي خودشان بسيار هم تبحّر دارند و حتي مقالات عصر ملي و بين المللي اخذ ميكنند ولي در ابتدايي ترين مسايل شرعي و ديني خود گير دارند اين دليل بيسوادي نسبت بلكه ناشي از احساس بيمسئوليتي نسبت به شرع مقدس و دين مبين است. افرادي ميشناسيم كه نفرات اول كنكور و ... شدهاند ولي از حداقل مسايل ديني خود بيخبر است علت آن اين است كه فراگيري آن دانش خاص به هر دليلي برايش مهم و اساسي و تأثير گذار در زندگياش جلوه كرده است ولي نسبت به مسايل شرعي و ديني خود چنين احساس پيدا نكرده است لذا دروس معارف اسلامي را فقط به قصد نمره گرفتن و مدرك گرفتن خوانده است. ولي از آنها تأثير نپذيرفته است اما ساير دروس را به خوبي هضم كرده است و با آن ها مأنوس شده و زندگي كرده است لذا همهما بايد تلاش كنيم احساس مسئوليت ديني را در جامعه افزايش دهيم و فرهنگ ديني و تعاليم حياتبخش اسلام را با شيوههاي جذاب و شيرين نشر و گسترش دهيم.







مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.